UPOZORNENIE NA SPLNENIE DAŇOVEJ POVINNOSTI

 Upozorňujeme na blížiaci sa termín na podanie priznania k dani z nehnuteľností v prípade, že ste nadobudli alebo predali, zdedili či vydražili nehnuteľnosť.

       Lehota na podanie priznania k dani z nehnuteľností (alebo čiastkového priznania k dani, ak daňovníkovi nastali v nehnuteľnom majetku zmeny) je zákonom o miestnych daniach stanovená na 31. január 2022.

       Priznanie k dani z nehnuteľností môže podať priznanie osobne na obecnom úrade a to po telefonickom dohovore na telefónnom čísle 058/7883590  alebo prostredníctvom e-mailovej komunikácie obec.honce@gmail.com prípadne môže zaslať priznanie poštovou zásielkou na adresu obecného úradu.

Ak budete v tomto roku žiadať obec o zníženie poplatku za vývoz komunálneho odpadu, nezabudnite na povinnosť predložiť žiadosť o zníženie, resp. odpustenie poplatku, spolu s dokladom preukazujúcim dôvod uvedený v žiadosti, pre ktorý sa na území obce nezdržiavate.

       Žiadosť si môžete vyzdvihnúť na obecnom úrade po telefonickom dohovore, alebo požiadať o jeho zaslanie mailom. Žiadosť je potrebné podávať každoročne aj v prípade, že dôvod zníženia poplatku pretrváva.